Csõben sült angolzeller
|
Elkészítés:Az angol zeller végeit vékonyan vágjuk le, szedjük száraira, és jól mossuk meg. A zöldséglevesben fõzzük roppanósra, szedjük ki, csepegessük le, és a kiolajozott tepsiben terítsük el. A sajtos gratin mártáshoz az olvasztott vajban futtassuk meg a lisztet, úgy hogy fehér maradjon, majd a tejet fokozatosan hozzáöntve fõzzük krémesre. Ha túl sûrû a mártás, a zeller fõzõlevébõl adjunk hozzá, hogy krémes állaga legyen. Szórjuk bele a reszelt sajt felét, sózzuk, borsozzuk meg, majd öntsük a tepsibe rakott zellerszárakra. Szórjuk rá a maradék sajtot, 200 °C-os sütõben süssük pirosra, és forrón kínáljuk. Hozzávalók:- 2 angol zeller
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
TOYOTA CARINAÁr: 80.000 Ft -
CHEVROLET TACUMAÁr: 799.000 Ft -
OPEL VIVANOÁr: 1.300.000 Ft -
VOLKSWAGEN GOLF VIÁr: 1.200.000 Ft -
PEUGEOT 206Ár: 550.000 Ft -
MERCEDES-BENZ SPRINTERÁr: 800.000 Ft -
MITSUBISHI PAJEROÁr: 3.650.000 Ft -
OPEL CORSAÁr: 3.200.000 Ft