Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal
|
Elkészítés:A meghámozott burgonyát sós vízben fõzzük puhára, szûrjük le, törjük össze, és hûtsük ki. Adjuk hozzá az olajban üvegesre futtatott aprított hagymát, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és végül a tönkölylisztet. Az egészet gyúrjuk egynemû tésztává, és pihentessük egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, és szaggassunk belõle 4-5 centis pogácsákat. Forró olajban süssük pirosra minkét oldalukat, szedjük szalvétára, és csepegtessük le. A kemény húsú paradicsomokat daraboljuk ujjnyi vastagra, fûszerezzük sóval, borssal, aprított bazsalikommal, és kevés forró olajban gyorsan süssük meg. Tálaláskor a tönkölypogácsákat és a sült paradicsomokat rétegezzük egymásra, és díszítsük a bazsalikomlevéllel. Hozzávalók:- 60 dkg burgonya
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
VOLKSWAGEN GOLF VIÁr: 1.200.000 Ft -
PEUGEOT 206Ár: 550.000 Ft -
CHEVROLET TACUMAÁr: 799.000 Ft -
OPEL VIVANOÁr: 1.300.000 Ft -
MITSUBISHI PAJEROÁr: 3.650.000 Ft -
MERCEDES-BENZ SPRINTERÁr: 800.000 Ft -
OPEL CORSAÁr: 3.200.000 Ft -
TOYOTA CARINAÁr: 80.000 Ft